LHN blij met volgende stap HOM
Nieuws


LHN blij met volgende stap in realisatie HOM

Maandagavond 23 januari heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de verdere uitwerking van de HOM.  Een initiatief dat zeer veel emoties heeft losgemaakt in de stad.

De LHN heeft vóór  dit voorstel gestemd. De partij is van mening dat de komst van de HOM een unieke kans is voor Zoetermeer.

 

Unieke kans voor Zoetermeer

Winkelen is immers DE belangrijkste reden voor bezoekers om naar Zoetermeer te komen. Dagtoerisme levert de stad inkomsten, werkgelegenheid en indirect ook betere voorzieningen op voor de hele stad. De komst van de HOM zal het winkelaanbod verder verbreden en versterken. Het is een puur aanvullende winkelvoorziening. Door de HOM in het centrum te positioneren, is samenwerking en verbinding mogelijk en kunnen het Stadshart en de bewoners van Zoetermeer mee profiteren. De HOM zal de positie van Zoetermeer in de regio versterken. Een regio, waarin zal moeten worden samengewerkt om het gehele gebied te promoten en zo meer bezoekers te trekken. Het initiatief van de LHN om samen met stakeholders tot een plan van aanpak te komen om het toerisme, Leisure- en winkelaanbod zowel voor Zoetermeer als voor de regio te stimuleren is met grote meerderheid aangenomen in de raad, zodat nu ook een begin kan worden gemaakt met professionele promotie van onze geweldige stad.

 

Laat de HOM geen “MALLaise” worden

 

Natuurlijk heeft de LHN, net als vele bewoners rondom het woonhart, ook zorgen. Zorgen om de parkeer problematiek, de verkeersstromen, de fijnstof en zorgen om de bereikbaarheid van Zoetermeer. Om die reden wil de LHN graag dat er breder wordt gekeken naar de verkeerssituatie. Breder dan alleen maar het gebied rondom de HOM. De LHN heeft de bewoners gehoord. De zorgen met betrekking tot de bereikbaarheid van de wijken en het parkeren van de bewoners in hun eigen wijk is van cruciaal belang. Vandaar dat wij vinden dat de gemeente in samenspraak met de bewoners een verkeersplan, inclusief parkeren moet opstellen, waarbij alle inspanningen er op gericht zijn dat met de komst van de HOM wordt voorkomen dat HOM-bezoekers in de woonwijken parkeren.

 

Tot slot heeft de LHN het college oproepen om zich aan te sluiten bij de ‘Retaildeal’ vanuit het ministerie van Economische Zaken.

Zoetermeer, als derde stad van Zuid Holland, kan een belangrijke stakeholder zijn om actief mee te werken aan een toekomstgericht beleid voor detailhandel. In samenwerking met alle relevante partijen kunnen nieuwe stappen naar een toekomst bestendige Retail voor Zoetermeer en de hele regio gezet worden.

 

Kortom de LHN verheugd zich op het vervolg van dit hele traject en wenst de initiatiefnemers veel succes.

Geplaatst op 24/01/2017
Laatste berichten van LHN


Leer LHN kennen

Bert Broekman
Bert Broekman
Functie(s): Commissielied
Woonachtig in: Oosterheem

Meer over Bert Broekman »

LHN op Twitter


LHN op Facebook