Persbericht fietsen in de dorpsstraat
Nieuws


Op 9 juni jl heeft de LHN schriftelijke vragen gesteld aan het college met betrekking tot het fietsen in de Dorpsstraat Zoetermeer.

Het fietsen in de Dorpsstraat is al jaren een heikel punt. Er komen nog altijd geregeld klachten binnen. De LHN maakt zich zorgen over de veiligheid van zowel de fietsers als voetgangers en wil graag weten of er statistieken bekend zijn van ongevallen.

Via een oproep op social media heeft de LHN inmiddels begrepen dat dit onderwerp erg leeft in de stad. Maakt een fietsverbod de Dorpsstraat veiliger of niet?

Afbeeldingsresultaat voor dorpsstraat zoetermeer

Om een oplossing te vinden voor deze, al jaren voortslepende, discussie wil de LHN graag een onderzoek naar de mening van bewoners, winkeliers en bezoekers van de Dorpsstraat om een helder beeld te krijgen over de situatie. Zullen er consumenten wegblijven uit de Dorpsstraat met een fietsverbod of zullen er nieuwe consumenten bijkomen voor de winkeliers, wanneer men rustig kan wandelen en winkelen door de straat?

Uit de Omnibus enquete verkeersveiligheid en fietsgebruik blijkt dat 43% van de respondenten vindt dat er niet voldoende stallingsmogelijkheden voor fietsen zijn rondom de Dorpsstraat. Dit is een van de punten om mee te nemen in het onderzoek. Ook kan er gedacht worden om alternatieven te onderzoeken voor fietsers die de Dorpsstraat alleen gebruiken voor doorgaand verkeer.

De LHN wacht de beantwoording van de schriftelijke vragen af en staat tot die tijd open voor suggesties! Mail naar [email protected] en deel uw mening.

Geplaatst op 09/06/2017
Laatste berichten van LHN


Leer LHN kennen

Benita van Wegen
Benita van Wegen
Functie(s): Gemeenteraadslid
Woonachtig in: Seghwaert

Meer over Benita van Wegen »

LHN op Twitter


LHN op Facebook