Raadsleden - Hilbrand Nawijn

Hieronder ziet u de persoonlijke pagina van Hilbrand Nawijn.


Hilbrand Nawijn

Algemene informatie

Naam: Mr. H.P.A. (Hilbrand) Nawijn
Functie(s): Gemeenteraadslid
Fractievoorzitter
Woonachtig: Limbahout 16
2719 JL Zoetermeer (Rokkeveen)
Telefoonnummer: 06.12.77.92.62
E-mailadres: [email protected]
Portefeuille(s): Algemene zaken
Financiën
Veiligheid
algemene ondersteuning alle portefeuilles

Over Hilbrand Nawijn

Hilbrand Nawijn is een politicus, advocaat en columnist. Voor de Lijst Pim Fortuyn (LPF) was hij in het kabinet-Balkenende I minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Vervolgens zat hij voor de LPF in de Tweede Kamer der Staten-Generaal, tot hij zich op 22 juni 2005 afsplitste en als onafhankelijk kamerlid verder ging. Sinds 2006 is Hilbrand gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de Lijst Hilbrand Nawijn in zijn woonplaats Zoetermeer.

Hilbrand is getrouwd met Corrie Nawijn, apothekersassistente in apotheek Meerzicht en de dienstapotheek bij het ziekenhuis. Zij hebben 3 zoons. Al 34 jaar wonen zij in Zoetermeer, de stad waarvan zij zijn gaan houden. Vooral de fietspaden in Zoetermeer zijn voor hen een hoogtepunt. De familie Nawijn woont zeer naar tevredenheid in het Florapark aan de Floraplas.

In 2005 heb ik de lokale politieke partij Lijst Hilbrand Nawijn opgericht. De reden daarvoor was dat naar mijn mening de Zoetermeerse politieke veel te saai was. In politiek Zoetermeer waren alleen de gevestigde partijen vertegenwoordigd. Voorts had ik de wens een lokale fortuynistische partij op te richten. Pim Fortuyn stond immers voor de burger aan het woord, geen bureaucratie, de gemeente is er voor de burger en niet andersom, een transparant stadsbestuur en met veel aandacht voor de ouderen.  

 O.a. samen met Jan Lobel en Mariette van Leeuwen is toen de LHN opgericht. Tot onze grote verbazing haalden wij de eerste keer 5 zetels. Dat was fantastisch. Vervolgens in 2010 : 5 zetels en 2014: 6 zetels. De LHN is in Zoetermeer gevestigd en wil de spreekbuis van de burgers van Zoetermeer zijn.

 Thans ben ik fractievoorzitter van de LHN in de gemeenteraad. Daarbij geef ik leiding aan de fractie en spring bij als er politiek gevoelige onderwerpen aan de orde zijn. Het liefst zou ik willen bereiken dat de Zoetermeerse burger tevreden is over het stadsbestuur. En dat de burgers vrij kunnen inlopen in het gemeentehuis en/of wijkpost en daar dan direct worden geholpen. Bovendien wil ik dat ouderen zich beschermd en veilig voelen in deze stad en zich niet eenzaam voelen.

 

« Terug naar RaadsledenLaatste berichten van LHN


Leer LHN kennen

Robin Schouten
Robin Schouten
Functie(s): Gemeenteraadslid
Woonachtig in: Buytenwegh

Meer over Robin Schouten »

LHN op Twitter


LHN op Facebook