Wethouder - Mariëtte van Leeuwen

Hieronder ziet u de persoonlijke pagina van Mariëtte van Leeuwen.


Mariëtte van Leeuwen

Algemene informatie

Naam: M.E. (Mariëtte) van Leeuwen
Functie(s): Wethouder
Wijkwethouder Rokkeveen en Noordhove-Seghwaert
eerste Locoburgemeester
Woonachtig: Zoetermeer (Buytenwegh)
Telefoonnummer: 06 - 51886800
E-mailadres: [email protected]
Portefeuille(s): Economische Zaken
Sportzaken
Jeugd

Over Mariëtte van Leeuwen

Sinds 2006 heb ik me politiek verbonden aan de LHN. De eerste vier jaren als raadslid en vice-fractievoorzitter.  Een leerzame tijd, waarin ik werd omgevormd tot een politica.  Ik had nooit verwacht dat het politieke bloed ook door mijn aderen stroomt. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Als ondernemersdochter, en jarenlang medewerker in de commerciële wereld, leek het een grote stap. Gelukkig ben ik er snel in geslaagd om me ook in het stadhuis, maar vooral als volksvertegenwoordiger in de stad, als een vis in het water te voelen. 
De raadszetel heb ik na vier jaren, en opnieuw een goede verkiezingsuitslag, verruild voor de college banken. Als wethouder mocht ik me buigen over sport, jeugd, onderwijs en P&O. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Een prachtige portefeuille. De ontwikkeling van de integrale kind centra, de vernieuwing en samenvoeging van het vrijetijdscentrum en stadsboerderij 't Buitenbeest zijn belangrijke ontwikkelingen geweest. 
Mijn eerste periode als wethouder doorliep ik met enthousiasme en ik was dan ook blij dat ik op mocht gaan voor een tweede periode. Met ook economie nu in mijn portefeuille en het loco-burgemeesterschap heb ik opnieuw voldoende uitdagingen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De decentralisaties van de zorgtaken naar de gemeenten is een boeiend en spannend proces, waar ik als coördinerend wethouder decentralisaties en jeugd veel mee te maken heb.
Onlangs ben ik ook benoemd als bestuurder bij de VNG. Een eervolle taak! Ik ben blij dat ik een lans heb mogen breken voor bestuurders van lokale partijen. Zo werd ik de eerste commissievoorzitter van een lokale partij bij de VNG van de prestigieuze commissie gezondheid en welzijn. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kortom: mijn handen vol. Er is nog genoeg te doen! Ik probeer dat te combineren met mijn gezin. Met twee dochters van respectievelijk 6 en 7 is dat best soms passen en meten. Om maar te zwijgen over hobby's. Maar goed u bent het allen waard. 
« Terug naar WethouderLaatste berichten van LHN


Leer LHN kennen

Benita van Wegen
Benita van Wegen
Functie(s): Gemeenteraadslid
Woonachtig in: Seghwaert

Meer over Benita van Wegen »

LHN op Twitter


LHN op Facebook